Депутат и издател от Пловдив  с нова благородна кауза. Той

...
</TD
>Депутат и издател от Пловдив  с нова благородна кауза. Той
Коментари Харесай

Д-р Прохоров е лекар висша категория от Украйна, но в Пловдив работи като болногледач заради тромава процедура

Депутат и издател от Пловдив  с нова благородна идея. Той обръща внимание на доктор Игор Прохоров. Той е от Харков, само че живее в Пловдив от началото на войната.

В родния си град Д-р Прохоров е работил като детски хирург в Областна детска болница. В Украйна е бил доктор висша категория – най-високата степен в тяхното законодателство.

" Детската хирургия е тясна компетентност, в България тези експерти са доста малцина. В Пловдив са по-малко от пръстите на едната ръка. Само че доктор Прохоров няма право да упражнява специалността си тук, без да е легализирал и приравнил дипломата си и да е взел изискваните от държавната ни администрация изпити. Затова, до момента в който живее в общежитието " Втори дом ", той работи като болногледач в общинска болница ", споделя Пейков в пост в обществените мрежи.

България остава една от дребното страни, които не са спазили рекомендацията на Европейската комисия за бързо признание на дипломите на основни служащи – каквито са медицинските експерти и учителите – в изискванията на боен спор в Украйна. Д-р Прохоров към този момент е минал е курс по български език и е в процедура по приравняване на дипломата си.

Но в България тази процедура продължава да е дълга, комплицирана и скъпа, а българската страна (поне засега) по никакъв метод не поддържа (или улеснява) този развой. Д-р Прохоров би трябвало самичък да си обезпечи образователните материали и да съчетава нископлатена работа с подготовката и пътуванията за изпитите.

Разходите по процедурата за заверка и признание на техните дипломи са (приблизително) по 750 лв. на човек.

" С две думи: бих желал да насочва към вас зов да помогнем на доктор Прохоров и неговите сътрудници час по-скоро да станат част от системата на българското опазване на здравето – което толкоз се нуждае от качествени фрагменти! – и, вместо да прахосват скъпия си опит и познания, най-накрая да стартират да лекуват пациенти в България ", добавя още депутатът от Демократична България.

Пейков споделя методите, по които може да се помогне на д-р Прохоров и сътрудниците му:

Фондация " и другари "

Търговска банка Д АД

IBAN: BG09DEMI92405000310141

или PayPal: [email protected]

Основание: Подкрепа за доктор Прохоров и сътрудниците му



В края на поста си Пейков дава обещание, че парламентарната им група ще продължава интензивно да работи, с цел да ускорим, облекчи и поевтини процеса по консолидиране на украинските бежанци в България.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР